Hoe zet je je stressrespons af?

Hoe bereik je je onbewuste brein?
Hoe verander je je gewoonten?
Hoe kom je als vanzelf in een gezond en gelukkig leven?

Ik werk niet met medicatie, niet met therapie of behandeling en ook niet door in het verleden te graven.
Ik geef inzicht en leer technieken aan, aangepast aan wat jij nodig hebt. Hoe consequenter je deze toepast, hoe beter je herstel. Gezien jij de enige bent die toegang heeft tot je brein, zal je het zelf moeten doen. Ik begeleid je hier bij.

je brein als medicijn
Over mij

Gedurende 19 jaar was ik huisarts met veel voldoening. Het inzicht dat mensen ziek worden door stress, emoties, gedachten en verleden is mij meer en meer duidelijk geworden tijdens mijn carrière. Oplossingen hiervoor kende ik niet. In maart 2015 volgde ik de training ‘Ander Leven’ in Nederland. Voor het eerst merkte ik dat we invloed hebben op onze autonome processen en dat ons systeem een zelfherstellend vermogen heeft dat we kunnen activeren. Ik vond dit zo boeiend dat ik me hierin heb bijgeschoold. In mei 2017 startte ik mijn eigen praktijk: je brein als medicijn.

Wat bied ik aan?
Intakegesprek (30 min – 1 uur)

Bij een eerste kennismaking bespreken we waar je last van hebt, welk doel je voor ogen stelt, waar je nu al staat, wat je motivatie is en hoeveel je bereid bent hiervoor te investeren (tijd en financieel).  We bespreken dan de haalbaarheid en welk het beste stappenplan is voor jou.

Basisinzicht over het brein (4 x 1,5 uur)
In kleine groep geef ik uitleg over hoe het brein werkt, wat de stressrespons is, hoe gewoonten ontstaan en hoe we hier zelf invloed op hebben zodat herstel een logisch gevolg kan zijn. Deze uiteenzetting kan je volgen op 1 volledige dag ofwel in verschillende, kortere dag- of avondsessies.
Individuele consulten (1 à 1,5 uur)

We gaan samen aan de slag: bespreken waar je aan wilt werken, de gepaste technieken bepalen en toepassen.Theorie omzetten in praktijk, feedback geven, verdiepen, knelpunten aanpakken, ‘huiswerk’ meegeven.

Doorverwijzen
Vaak is het aangeraden een meerdaagse training te volgen. Je kan meer resultaat bereiken en dit op kortere termijn. Hiervoor werk ik samen met Ander Leven, het Alexander Concept. (www.anderleven.nl)

Door mijn ervaring als huisarts én de kennis van de training en zijn achtergrond zit ik in een unieke positie: we kunnen samen overlopen of de training in jouw situatie of voor jouw ziekte kan helpen en/of ik kan zorgen voor een goede voorbereiding. Ook kan ik je begeleiden bij de nazorg als dit nodig is.

Kosten

75 euro per uur, deels terugbetaald door ziekenfonds
150 euro voor basiseducatie

Mijn CV

1990 – 1998: Dokter in de genees-, heel- en verloskunde, Katholieke Universiteit Leuven
1998 – 2000: Huisarts in opleiding (HAIO) bij Dr. Hilde De Ridder te Mechelen
2000 – 2017: Huisarts in groepspraktijk met Dr. Marina Sente en Dr. Kris Dhondt te Kortrijk-Dutsel
maart 2015: training Ander Leven te Barchem, Nederland
2015: NLP Practitioner, Braindrums Aarschot
2015: PSYCH-K workshops (Basis, Advanced) Marina Riemslagh, (Health & Wellbeing) Duccio Locati
2015 – heden: interne co-trainer opleiding bij Ander Leven, Helga Verhoeven
2017: introductie The LOVE method, Marina Riemslagh
Blijvend: zelfstudie